Sosyal Sorumluluk Projelerinde Görme Engelliler İçin Yeni Yaklaşımlar: Bir E-Ticaret Sitesi Kullanılabilirliği

Main Article Content

Abstract

Bilgisayar teknolojileri ve Internet, günümüz insanının, bilgi ve iletişim ihtiyaçlarına daha kolay, daha hızlı ve daha ekonomik ulaşabilmesini sağlamaktadır. Bununla bağlantılı olarak, e-ticaret uygulamaları da kendine önemli bir yer edinmiştir. Bu sitelerin, görme engelli bireyler için tasarlanmamış olması, önemli bir ihtiyacı da ortaya çıkarmış, betimleme ağırlıklı sitelerin önemini açığa koymuştur. E-ticaret sitelerinin, normal kullanıcılara sunduğu imkânların, görme engelli bireyler için de sağlanması önemli bir sorumluluktur. Böylece elektronik ortamdaki bilgi, erişim özgürlüğü, özgüven ve iş yapabilirlik kapıları görme engelli kişiler için de açılacaktır. Bu çalışmada, görme engelli bireyler için e- ticaret içerikli sitelerin kullanımında karşılaştıkları sorunlar, anket çalışması ile saptanmış ve paylaşılmıştır.

 

Anahtar Kelimeler: Görme Engelli Bireyler, E-Ticaret Sitesi, Anket Çalışması.

 

Downloads

Download data is not yet available.

Article Details

How to Cite
Sosyal Sorumluluk Projelerinde Görme Engelliler İçin Yeni Yaklaşımlar: Bir E-Ticaret Sitesi KullanılabilirliÄŸi. (2016). International Journal of Innovative Research in Education, 3(2), 50–54. https://doi.org/10.18844/ijire.v3i2.996
Section
Articles

References

Emiroğlu B.,(2008) “Üniversitelerde Görme Engelli Öğrenciler için Bilişim”, Akademik Bilişim 2008.
Yücel C., Acartürk C. (2006) “Görme Engelliler için Web Sayfalarının Erişilebilirliğinin Sağlanması”, AB’06.
Pereira L. , Ferreiraa S., Bragaa H., Cardoso L. (2014) “Using Culturel Viewpoint Metaphorsto Provide Web Accessibilitiy”, Procedia Computer
Science 27 ( 2014 ) 186 – 196.
Çilan Ç. , “Kişisel E-Ticaret Uygulamalarının Kategorik Veri Analizi Yöntemleriyle Değerlendirilmesi” , The Journal of Operations Research, Statistics, Econometrics and Management Information Systems Volume 1, Issue 1, 2013.
Güleş H., Öğüt A., Bülbül H., (2002), “İnternet Teknolojisi Açısından İşletmeler Arası Elektronik ticaret ve Aracı Pazarlar”, Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi C.7, S.2 , s33-55.
Yıldız S., (2010) “Bilgi ve İletişim Teknolojileri Yoluyla Özürlüler için Geleceğe Bir Kapı Açmak”, Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi V 3/11. S 612-621.
Engelsiz Erişim Çalışma Gurubu, “Bilgi ve İletişim Teknolojilerinde Engelsiz Erişim”, Mayıs 2012.