Büyükbabalarin Kendi Oyunları ile Günümüzdeki Çocuk Oyunlarına İlişkin Görüşleri
Main Article Content
Abstract
Öz
Bu çalışmanın amacı, büyükbabaların kendi çocukluklarında oynanan oyunlar ile günümüzdeki çocuk oyunları hakkındaki görüşlerini belirlemektir. Araştırma nitel yöntemlerden olgu bilim deseninde yapılmıştır. Bu bağlamda, kartopu örneklem yöntemiyle Muş ili Kale Mahallesinde ikamet eden 15 büyükbaba ile görüşme yapılmıştır. Araştırmada yarı yapılandırılmış görüşme tekniği kullanılmıştır. Elde edilen veriler betimsel analiz yöntemiyle analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda büyükbabaların kendi çocukluklarında oynanan oyunlar ile günümüz çocuklarının oynadıkları oyunların farklılaştığı görülmüştür. Büyükbabaların çocukluklarında birlikteliğin öne çıktığı, doğal malzemelerle kendi oyun araçlarını yaparak oynadıkları oyunlar ön planda olduğu bulunmuştur. Günümüz çocuklarının oynadıkları oyunların ise bireysel ve pasif olduğu, iletişim kurmadıkları ve teknoloji ağırlıklı oyunları tercih ettikleri büyükbabalar tarafından gözlemlenmiştir.
Anahtar Kelimeler: Oyun, çocuk oyunları, geleneksel oyunlar
Downloads
Article Details
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
The International Journal of Innovative Research in Education is an Open Access Journal. All articles can be downloaded free of charge. Articles published in the Journal are Open-Access articles distributed under CC-BY license [Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)].
Birlesik Dunya Yenilik Arastirma ve Yayincilik Merkezi (BD-Center) is a gold open access publisher. At the point of publication, all articles from our portfolio of journals are immediately and permanently accessible online free of charge. BD-Center articles are published under the CC-BY license [Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)], which permits unrestricted use, distribution, and reproduction in any medium, provided the original authors and the source are credited.
References
Crane, D. (1972). Invisible colleges. Diffusion of knowledge in scientific communities. Chicago: University of Chicago Press.
Price, D.J. de S. (1965). Networks of scientific papers. Science, 149: 520-515.
Newman, MEJ. (2004). Coauthorship networks and patterns of scientific collaboration. Proc Natl Acad Sci USA, 101 (Suppl 1): 5200-5205.
Etzowitz, H. (1992). Individual investigators and their research groups. Minerva, 30 (1), 28-50. Doi: 10.1007/BF01096395
López Piñero, JM (1972). El análisis estadÃstico y sociométrico de la literatura cientÃfica.
Osca-Lluch, J. (2010). Aplicación del análisis de redes al estudio de la investigación española de historia de la ciencia. Revista Redes, 19, 6., diciembre
Osca-Lluch, J. (2012). Productividad y colaboración cientÃfica desde una perspectiva de género en la Revista Española de Drogodependencias. Revista Española de Drogodependencias, 37, 1: 9-21.
Osca-Lluch, J., Haba, J., Fonseca, S., Civera, C. and Tortosa, F. (2013). Tesis doctorales españolas sobre análisis bibliométrico en psicologÃa. Aula Abierta, 41, 2: 99-110.
Rey-Rocha, J., Martin-Sempere, MJ. and Sebastian, J. (2008). Estructura y dinámica de los grupos de investigación. Arbor, 184, 723. doi:10.3989/arbor.2008.i732.219